Xəzər Xəbər

Bişirildikdə daha faydalı olan TƏRƏVƏZLƏR - FOTOLAR

Cəmiyyət | 11:21 • 27 Oktyabr 2018
Bişirildikdə daha faydalı olan

Çiy tərəvəz və meyvələrin bir çox növü sağlamlığımız üçün çox əhəmiyyətlidir.

Bəzi çiy olaraq yediyimiz tərəvəzlər bişirildikdə daha faydalı ola bilir.

Pomidor

Pomidor meyvə olsa da əksəriyyət insanlar onu tərəvəz olaraq qəbul edir. Araşdırmalara görə, pomidorun tərkibində stresi azaldan və ürək sağlamlığını qoruyan antioksidan növü mövcuddur. Bişirildikdə bu maddələr daha da çoxalır.

Domates

Badımcan

Badımcanı çiy şəkildə yemək həzm sistemi ilə bağlı problemlərə yol açır. Bu problemləri yaşamamanız üçün badımcanı bişirin.

Patlıcan

İspanaq

Çiy ispanağın tərkibində digər yaşıl yarpaqlı bitkilərdə olduğu kimi asit mövcuddur. İspanaq yüksək temperaturda qaldıqda bu toksinlər parçalanır. Bundan başqa ispanağı isitdikdə A və E vitaminləri qəbul etmiş olarsınız. Buxarda bişirmə qida maddələrini itirmədən ispanağı bişirmənin ən yaxşı üsuldur.

Ispanak

Yerkökü

Əgər yerkökündən daha çox bəsləyici qida almaq istəsəniz onu buxarda bişirməniz lazım gələcək. Yerkökü bişirildikdən sonra daha çox beta kerotini sərbəst buraxır. Beləliklə bədənimizi sağlam görə bilmə, sağlam dəri və güclü immunitet sistemi üçün lazım olan A vitamini ilə təmin edir.

Havuç

metbuat.az

Rubrikanın digər xəbərləri

DYP-dən sürücülərə
DYP-dən sürücülərə xəbərdarlıq
19:30 • 28 Aprel 2024
Sabah Bakıda 30 dərəcə isti olacaq
Sabah Bakıda 30 dərəcə isti olacaq PROQNOZ
12:30 • 28 Aprel 2024
Yevlaxda avtoxuliqanlıq edən şəxs
Yevlaxda avtoxuliqanlıq edən şəxs HƏBS EDİLİB
10:58 • 28 Aprel 2024
Bakıda 56 yaşlı qadını avtomobil
Bakıda 56 yaşlı qadını avtomobil Vurdu
08:59 • 28 Aprel 2024
Abşeronda tanışını yumruqla öldürən şəxs
Abşeronda tanışını yumruqla öldürən şəxs saxlanılıb
19:15 • 27 Aprel 2024
Bərdədə özündən 20 yaş kiçik qızı qaçıran şəxsə
Bərdədə özündən 20 yaş kiçik qızı qaçıran şəxsə CİNAYƏT İŞİ AÇILDI
10:49 • 26 Aprel 2024

Xəbər lenti

Bakıda restoranda YANĞIN
17:55 • 28 Aprel 2024