Xəzər Xəbər

Kabab bu xəstəliklərə yoluxma riskini artırır

Cəmiyyət | 12:04 • 22 Sentyabr 2018
Kabab bu xəstəliklərə yoluxma riskini artırır

Kababın insan orqanizmi ziyanlı olduğu sübut edilib. Alimlərin apardığı araşdırma maraqlı nəticələr verib.

Məlum olub ki, açıq odda yaxud közdə hazırlanan yeməklər insanlarda sətəlcəm, astma və digər ağ ciyər xəstəliklərinin yaranma ehtimalını 40-60 faiz artırır.

Bu isə həmin yemək növlərini siqaret kimi təhlükəli edir.

Oksford universitetinin mütəxəssisi Ka Hun Çan bildirib ki, tüstüdə kanserogen, dəm qazı yüksək miqdarda olduğundan bu, insan həyatı üçün təhlükəlidir.

Müşahidələr göstərir ki, odla hətta qısamüddətli təmas yanğınsöndürənlərin qanında kanserogenlərin miqdarını 2,5-5 dəfə artırır. Bu isə xərçəng xəstəliyinin yaranma ehtimalını xeyli yüksəldir.

Həmçinin müəyyən edilib ki, kabab vərəm, astma və digər ağ ciyər xəstəliklərinə yoluxma ehtimalını 1,5-2 dəfə artırır.

Rubrikanın digər xəbərləri

Bərdədə özündən 20 yaş kiçik qızı qaçıran şəxsə
Bərdədə özündən 20 yaş kiçik qızı qaçıran şəxsə CİNAYƏT İŞİ AÇILDI
10:49 • 26 Aprel 2024
Azərbaycanda general-mayor
Azərbaycanda general-mayor VƏFAT ETDİ
10:39 • 26 Aprel 2024
Ağsuda narkokuryer
Ağsuda narkokuryer həbs edilib
09:00 • 26 Aprel 2024
Aprelin bütün sosial
Aprelin bütün sosial ÖDƏNİŞLƏRİ YEKUNLAŞDI
18:40 • 25 Aprel 2024
Qarabağa avtobus reyslərinə may ayı üçün biletlər
Qarabağa avtobus reyslərinə may ayı üçün biletlər satışa çıxarılır
17:03 • 25 Aprel 2024
İnternat məktəbinin direktoru
İnternat məktəbinin direktoru işdən çıxarıldı
17:00 • 25 Aprel 2024

Xəbər lenti