Xəzər Xəbər

Sensasiya! Çörəkdə təhlükəli maddə tapıldı: Bu xəstəlikləri törədir...

Cəmiyyət | 17:02 • 26 Aprel 2019
Sensasiya! Çörəkdə təhlükəli maddə tapıldı:

Alimlər çörəyin yaxşı bişməsi üçün ona əlavə edilən maddənin hormon səviyyəsinin yüksəlməsinə, piylənməyə və şəkərli diabetin inkişafına səbəb ola biləcəyini müəyyən ediblər.

XəzərXəbər xəbər verir ki, bu barədə Harvard Universitetinin İctimai Səhiyyə Məktəbinin araşdırmasının nəticələrinə istinadən "Science Translational Medicine” elmi jurnalı məlumat yayıb.

Qeyd edilib ki, çörək məhsullarında olan təhlükəli maddə propionatdır. Kalsium propionat (E282) və soda propionat (E281) çörək məmulatlarında kiflənmənin qarşısını almaq üçün istifadə olunur.

Propionatın zərərini sübut etmək üçün elm adamları genişmiqyaslı araşdırma aparıblar, həmçinin siçanlar və insanlar üzərində təcrübələr keçiblər.

İnsanlar üzərində aparılan təcrübəyə 14 sağlam insan cəlb edilib. Bunlar iki qrupa bölünüblər. Yeməyin tərkibinə propionat əlavə edilən şəxslərdə metabolik xəstəliklərin və hormon səviyyəsinin artması müşahidə olunub.


Rubrikanın digər xəbərləri

Bərdədə özündən 20 yaş kiçik qızı qaçıran şəxsə
Bərdədə özündən 20 yaş kiçik qızı qaçıran şəxsə CİNAYƏT İŞİ AÇILDI
10:49 • 26 Aprel 2024
Azərbaycanda general-mayor
Azərbaycanda general-mayor VƏFAT ETDİ
10:39 • 26 Aprel 2024
Ağsuda narkokuryer
Ağsuda narkokuryer həbs edilib
09:00 • 26 Aprel 2024
Aprelin bütün sosial
Aprelin bütün sosial ÖDƏNİŞLƏRİ YEKUNLAŞDI
18:40 • 25 Aprel 2024
Qarabağa avtobus reyslərinə may ayı üçün biletlər
Qarabağa avtobus reyslərinə may ayı üçün biletlər satışa çıxarılır
17:03 • 25 Aprel 2024
İnternat məktəbinin direktoru
İnternat məktəbinin direktoru işdən çıxarıldı
17:00 • 25 Aprel 2024
Elmira Süleymanova
Elmira Süleymanova dəfn olunub
16:09 • 25 Aprel 2024

Xəbər lenti