Bakı 17 ℃
Xəzər Xəbər
USD 1.7

Təzyiq yüksələndə hansı qidalardan imtina edilməlidir? XƏBƏRDARLIQ

Mütəxəssislər yüksək təzyiq halında zərif ağ undan istifadə edilməməsini məsləhət görürlər.
Cəmiyyət | 142 | 14:36 • 8 Mart 2021
Təzyiq yüksələndə hansı qidalardan imtina edilməlidir?

Mütəxəssislər yüksək təzyiq halında zərif ağ undan istifadə edilməməsini məsləhət görürlər.

Belə məsləhətlər Mayo Klinikasının mütəxəssisləri tərəfindən verilib.

Ağ un məhsulları bu gün çörək, peçenye və və digər məhsulların istehsalında olduqca populyardır.

Klinikanın mütəxəssisləri təmizlənmiş ağ unla hazırlanan məhsullarda zərərli dad qatqısı olduğunu xatırladırlar. Bu cür yeməyə sevgi qan şəkərini və insulinin səviyyəsini artırır, metabolik problemlərə səbəb olur.

Mütəxəssislərin fikrincə, ağ unun şirin dadı olmaya bilər, lakin çox miqdarda zərif şəkərin istifadəsi səbəbindən ortaya çıxan eyni problemlərə səbəb yol açır.

Çox oxunanlar

Bir həftə iş olmayacaq
308 | 17:16 • 19 Aprel 2021
Qubadlının Yuxarı Mollu kəndi video
1,044 | 11:28 • 24 Mart 2021