Sorbonne Universitetinin Fransız alimləri tərəfindən aparılan araşdırmaya görə şəkərli içkilər xərçəng riskini 18% artırır.
Xarici mətbuat xəbər verir ki, araşdırmalar çərçivəsində xərçəng riskini artıran qrupda meyvə şirəsi, meyvəli süt, enerji içkiləri, şəkərli çay və ya qəhvənin yer aldığı müəyyənləşdirilib.
Alimlərin sözlərinə görə şəkərli içkilərin xərçəng riskini artırmasına səbəb qanda şəkərin səviyyəsinin qalxması olur.
Araşdırmanın nəticələri British Medical Journal-da dərc olunub./publika.az
© xezerxeber.azQMİ 20 Yanvar faciəsinin ildönümü ilə bağlı videokonfrans keçirdi
Azərbaycanda narın qiyməti niyə bahalaşır? - Səbəb açıqlandı
Azərbaycanda son sutkada COVID-19-a yoluxanların sayı açıqlandı
İran Fransaya "boş cəfəngiyatla" məşğul olmamağı məsləhət gördü
Nazirlik polietilen torbalarla bağlı sahibkarlara çağırış etdi
QMİ 20 Yanvar faciəsinin ildönümü ilə bağlı videokonfrans keçirdi
Azərbaycan Prezidenti: 2021-ci il də artıq qələbələrlə başlayır
Şuşaya 2 hərəkət zolağı enində xidməti yol istifadəyə verilib - FOTO
Daha bir qazi yüksək texnologiyalı protezlə təmin edilir - FOTO
Fevralın 27-dən məktəblər və universitetlər açılır? - RƏSMİ CAVAB
Bu evlər yaxın aylarda şəhid ailələrinə və əlillərə veriləcək
Peyvənd olunmaq istəməyənlərə bu qadağalar qoyula bilər - FOTO
Könüllü gedənlər nə vaxt qayıdacaq? - Müdafiə Nazirliyindən açıqlama
Dağlıq Qarabağda erməni əhalisinin sayı: işğala qədər və sonra
Fevralın 27-dən məktəblər və universitetlər açılır? - RƏSMİ CAVAB