Şirniyyatın tərkibi nə qədər mürəkkəb olsa, orqanizm üçün bir o qədər təhlükəlidir.
Bu barədə dietoloq, tibb elmləri namizədi Lyudmila Zotova məlumat verib.
Bu baxımdan ən təhlükəsizi "monotərkibli” məhsullardır. Məsələn, şokolad, mürəbbə və ya bal. Mütəxəssisin sözlərinə görə, onlar onlarla maddədən ibarət olan desertdən daha zərərsizdir. Marmelad, zefir, tünd şokolada diqqət etməlisiniz.
Ən zərərlilərinə qızardılmış şirniyyatları daxil etmək olar. Çək-çək (buğda unundan hazırlanmış yumşaq xəmirdən və çiy yumurtadan hazırlanır) və digər bu kimi şirniyyatlara çox miqdarda sadə şəkər və yağlar daxildir.
İkinci yerdə ləzzətli maya xəmiri gəlir. Üçüncü yerdə şokolad batonları və qaymaqlı tortlardır.
"Mikrobiologiya baxımından bütün zülallar və südlü çərəzlər təhlükəlidir" , - deyə dietoloq bildirib.
Şirniyyat seçərkən onların tərkibinə və görünüşünə diqqət yetirməyə dəyər. Məhsulun parlaq rəngi varsa, çox güman ki, zərərli boyaq maddələri istifadə edilib./publika.az
© xezerxeber.azKoronavirus qrip kimi olsa, hər il... - Professordan VACİB AÇIQLAMA
Pomidor idxalına qoyulan qadağa böyük maliyyə itkisi yaradıb - VİDEO
Qara dənizdə batan gəmidə 4 meyit tapılıb, 6 nəfər xilas edilib
ABŞ-da koronavirusa qarşı peyvənddən sonra ölənlərin sayı açıqlanıb
Bir həftədə Azərbaycanda COVID-19-a yoluxma sayı iki dəfə azalıb
Daha bir qazi yüksək texnologiyalı protezlə təmin edilir - FOTO
Aya uçuş üçün raket mühərriklərinin atəş sınaqları keçirilib
Fevralın 27-dən məktəblər və universitetlər açılır? - RƏSMİ CAVAB
Bu evlər yaxın aylarda şəhid ailələrinə və əlillərə veriləcək
Peyvənd olunmaq istəməyənlərə bu qadağalar qoyula bilər - FOTO
Könüllü gedənlər nə vaxt qayıdacaq? - Müdafiə Nazirliyindən açıqlama
Dağlıq Qarabağda erməni əhalisinin sayı: işğala qədər və sonra
Fevralın 27-dən məktəblər və universitetlər açılır? - RƏSMİ CAVAB